Baltijas aizsardzības koledžā sākas Augstākais komandvadības kurss

Ārvalstīs
Pēc BALTDEFCOL materiāliem
BALTDEFCOL
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

11. janvārī Baltijas aizsardzības koledžā (BALTDEFCOL) sākās divpadsmitais “Augstākais komandvadības kurss”, kuru apmeklē 18 studenti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī sabiedrotajām un partnervalstīm - Dānijas, Gruzijas, Maķedonijas, Moldovas, Polijas, Spānijas, Vācijas un Zviedrijas.

Baltijas aizsardzības koledžā sākas Augstākais komandvadības kurss

Baltijas aizsardzības koledžas komandants ģenerālmajors Vitālijs Vaikšnoras sveica studentus ar uzrunu, uzsverot Baltijas aizsardzības koledžas unikalitāti – augsta līmeņa kursus, pieredzes bagātos pasniedzējus un starptautisko vidi. Ģenerālmajors Vaikšnoras atgādināja studentiem Einšteina slaveno frāzi par to, ka izglītību nesaņem, bet iegūst, tādējādi uzsverot, ka proaktīva pieeja studijām sniegs ieguldījumu gan pašus studentu izaugsmē, gan bagātinās mācību procesu.

Augstākās komandvadības kurss ilgst piecus mēnešus, un tā mērķi ir izglītot virsniekus un valsts pārvaldes augsta līmeņa vadītājus no Baltijas valstīm, sabiedrotajām un partnervalstīm, kādi ir augstākās komandvadības uzdevumi stratēģiskās plānošanas līmenī.

Kurss nav paredzēts virsnieku sagatavošanai konkrētai pozīcijai; tā mērķis ir sagatavot studentus, kas spēs ieņemt dažādus augsta līmeņa amatus starptautiskā vidē. Kursa laikā studenti uzlabos savu loģiku, analītiskās prasmes, lai viņi varētu pieņemt stratēģiskus lēmumus.

Kursa pasniedzēji būs gan štata pasniedzēji, gan vieslektori un mentori.

Dalies ar šo ziņu