Igaunijā ierodas astoņas ASV A-10 lidmašīnas; piedalīsies mācībās arī Latvijā

Tehnika un ekipējums
LETA/ www. theavionist

A-10
Foto: Foto: seržants Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Igaunijā ieradušās astoņas ASV Gaisa spēku A-10 „Thunderbolt II” lidmašīnas ar 170 rezerves karavīru lielu apkalpi.

Igaunijā ierodas astoņas ASV A-10 lidmašīnas; piedalīsies mācībās arī Latvijā

Lidmašīnas ieradušās Amari lidlaukā operācijas „Atlantic Resolve” ietvaros 22. augustā, un šeit veiks kopīgus treniņus ar sabiedroto valstīm.

"Regulārās kopīgās ASV un Igaunijas mācības ar mērķi attīstīt sadarbības kapacitāti apliecina kopīgu atbildības uzņemšanos par drošību mūsu reģionā," norādīja Igaunijas Gaisa spēku komandieris pulkvedis Jāks Tariens.

Viņš piebilda, ka gaidāmajās mācībās tiks izmantotas visas Igaunijā izveidotās mācību iespējas. "Sabiedrotie atved šurp savus iznīcinātājus, kas kopā ar Igaunijas Gaisa spēku piedāvāto infrastruktūru, novērošanu un kontroles sistēmām veidos vienotu veselumu ar kaujas kapacitāti," skaidroja Tariens.

Lidmašīnas ieradušās no Vaitmenas Gaisa spēku bāzes Misūri , to piloti un apkalpe ir no 442. iznīcinātāju eskadriļas.  Viņu uzdevums – turpināt sniegt ieguldījumu kolektīvajā drošībā NATO ietvaros un nodrošināt reģionālo stabilitāti un drošību.

A-10 piloti un apkalpojošais personāls, kura skaitā ir arī trīs Nacionālās Gvardes vienības, trīs nedēļas trenēsies kopā ar Igaunijas karavīriem un piedalīsies kopīgās mācībās arī ar Somijas karavīriem.

Šo triju mēnešu laikā A-10 veiks arī zemos lidojumus.

Kopš Ukrainas konflikta sākuma A-10 ir regulāri piedalījušās mācībās Eiropas centrālajās un austrumu valstīs.

Dalies ar šo ziņu