Uz mācībām Lietuvā un Igaunijā ierodas Vācijas un Lielbritānijas karavīri

Ārvalstīs
LETA—ELTA, BNS
Vācijas karavīrs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Lietuvā otrdien uz kopīgām mācībām Baltijas reģionā ieradušies vairāk nekā 200 Vācijas karavīrun ar savu tehniku un pāri par 80 vienībām dažādas militārās tehnikas, tostarp bruņumašīnām "Boxer". Plānots, ka 24. aprīlī šī tehnika sasniegs Ruklas poligonu. Savukārt Lielbritānija nosūtīs uz plašām militārajām mācībām "Siil" ("Ezis"), kas nākamajā mēnesī notiks Igaunijā, kājnieku rotu un divas mācību lidmašīnas.

Uz mācībām Lietuvā un Igaunijā ierodas Vācijas un Lielbritānijas karavīri

Vācu karavīru grupa Lietuvā trenēsies līdz jūlijam un kopā ar Lietuvas dižkunigaiša Vaidota mehanizētā kājnieku bataljona karavīriem piedalīsies Lietuvā paredzētajās nacionālajās un starptautiskajās mācībās.

Vēl viena vācu karavīru grupa Lietuvā ieradīsies rudenī.

Lielbritānija Igaunijas mācībās piedalīsies ar 120 karavīru lielu rotu no Jorkšīras pulka 2. bataljona, informēja Igaunijas armijas pārstāvji. Tāpat mācībās piedalīsies arī divas Karalisko Gaisa spēku mācību lidmašīnas "Hawk" ar apkalpi.

Mācību laikā četri Karalisko Gaisa spēku iznīcinātāji "Eurofighter" tiks izvietoti Emari gaisa spēku bāzē, no kurienes tie veiks NATO patrulēšanas misiju Baltijas valstu gaisa telpa. Ja būs iespējams, arī šie iznīcinātāji piedalīsies mācībās, piebilda armijas pārstāvji.

Arī ASV vienības, kas izvietotas Igaunijā piedalīsies mācībās "Siil", bet Beļģija un Vācija nosūtīs pretgaisa aizsardzības speciālistus ar savām pretgaisa aizsardzības sistēmām. Polijas uz mācībām nosūtītais Gaisa spēku personāls tiks izvietots Emari bāzē. No sabiedrotajiem arī Latvija, Nīderlande un Lietuva nosūtīs savus pārstāvjus uz mācībām.

"Siil 2015", kas notiks visā Igaunijas teritorijā un noslēgsies Viru apriņķī, norisināsies 4.-15. maijā. Aizstājot ierastās Igaunijas bruņoto spēku pavasara mācības "Kevadtorm" ("Pavasara vētra"), "Siil" apvienos vairāk nekā 13 tūkstošus rezervistu, zemessardzes vienību, aktīvā dienesta un sabiedroto spēku karavīrus. "Siil 2015" būs visu laiku lielākas Igaunijas Aizsardzības spēku mācības.

Dalies ar šo ziņu