Igaunijā ierodas pirmā partija no Nīderlandē iepirktās bruņutehnikas

Sargs.lv

Igaunijā ierodas pirmā partija no Nīderlandē iepirktās bruņutehnikas

Igaunijā pirmdienas vakarā ieradās pirmā partija ar Nīderlandē iepirktu bruņutehniku, informēja Igaunijas Aizsardzības spēku galvenā štāba preses dienestā.

Paldisku ostā tika izkrautas mazlietotas 14 kājnieku kaujas mašīnas "CV90", kā arī tehniskā nodrošinājuma tehnika uz tanka "Leopard" bāzes.

Militārā tehnika otrdien nogādāta izvietojumā Lēsnā uz austrumiem no Tallinas.

Bez militārās tehnikas Igaunijā ieradīsies arī 250 karavīri no Nīderlandes 43.mehanizētās brigādes, kas apmācīs Igaunijas karavīrus. Karavīri 24.februārī piedalīsies parādē Narvā par godu Igaunijas Neatkarības dienai.

Tāpat Nīderlandes karavīri piedalīsies Igaunijas Izlūkošanas bataljona ziemas nometnē, kur apmēram 1200 karavīru no Igaunijas, ASV un Nīderlandes pārbaudīs iemaņas karošanai ziemas apstākļos.

Nometnes kulminācija būs 13.februārī plānotās bataljona mācības, kurās tiks simulēts uzbrukums nosacītam pretiniekam ar Igaunijas, ASV un Nīderlandes bruņutehniku.

Kopumā Igaunijas un Nīderlandes decembra sākumā noslēgtais līgums paredz, ka Igaunija iegādāsies mazlietotas 44 kājnieku kaujas mašīnas, kas ražotas Zviedrijā, kā arī plāno iegādāties citu aprīkojumu, instrumentus, dokumentāciju un munīciju kaujas transportlīdzekļu ekspluatācijai.

Igaunijas aizsardzības budžetā šogad kaujas mašīnu iegādei plānoti 8,2 miljoni eiro.

BNS/INTERFAX


Dalies ar šo ziņu