Polijas iznīcinātājiem pirmās nedēļas laikā vairākārt nācies pacelties gaisā Krievijas lidmašīnu dēļ

NATO
LETA
Polijas lidmašīnas
Foto: Foto: nato.int

Polijas iznīcinātājiem "MiG-29", kas maijā pārņēmuši Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas operāciju, pirmās nedēļas laikā vairākas reizes nācies pacelties gaisā saistībā signāliem par bīstamu Krievijas lidmašīnu pietuvošanos Baltijas valstu robežām, vēsta portāls "15min.lt", atsaucoties uz izdevumu "Polska-zbrojna.pl".

Polijas iznīcinātāji gaisa telpas patrulēšanas operācijas pirmajā nedēļā vairākkārt pacēlušies Krievijas lidmašīnu dēļ

Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzē pie Šauļiem izvietoti četri Polijas iznīcinātāji un 90 karavīri. Šajā operācijā viņus atbalsta arī četri turpat Šauļos izvietoti Lielbritānijas Karalisko Gaisa kara spēku iznīcinātāji "Eurofighter Typhoon" un vēl četri iznīcinātāji "F-16" no Dānijas, kas izvietoti Emari bāzē Igaunijā. Tādējādi kopumā patrulēšanu nodrošina 12 NATO valstu lidmašīnas.

Papildu palīdzību operācijai var nodrošināt arī Francijas lidmašīnas "Rafale", kas līdz augusta beigām izvietotas Polijas Malborkas aviācijas bāzē, tur nomainot jau pieminētos Polijas iznīcinātājus "MiG-29".

Jau ziņots, ka marta sākumā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, Lietuvas Gaisa kara spēku bāzē ieradās seši ASV iznīcinātāji F-15C "Eagle", pievienojoties četriem tā paša tipa iznīcinātājiem, kas nodrošināja patrulēšanu kopš gada sākuma, kad šo NATO operāciju uz četriem mēnešiem pārņēma ASV.

Dalies ar šo ziņu