Aizsardzības akadēmijā sākas astotais Baltijas valstu Jūras spēku virsnieku kurss

5F7A8E51C15A4F10A5214ADAD0CBE3A6.jpg

Aizsardzības akadēmijā sākas astotais Baltijas valstu Jūras spēku virsnieku kurss

6.janvārī Nacionālajā aizsardzības akadēmijā sākās kārtējais starptautiskais Jūras spēku Vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kurss.

Pēc kārtas jau astotajā kursā mācības uzsāka 14 klausītāji. Igaunijas un Lietuvas Jūras spēkus kursā pārstāv pa trim virsniekiem. Savukārt astoņi klausītāji nāk no Latvijas Jūras spēkiem.

Kursa atklāšanā piedalījās Nacionālās aizsardzības akadēmijas prorektors pulkvežleitnants Georgs Kerlins, akadēmijas un kursa vadības personāls, kā arī lūgtie viesi, tostarp Vācijas un Norvēģijas militārie atašeji.
Kurss notiek vienu reizi gadā Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, un tas ilgst 22 nedēļas. Kursa oficiālā apmācību valoda ir angļu valoda.

Tas dibināts ar mērķi izglītot Baltijas valstu Jūras spēku jaunākā un vidējā līmeņa virsniekus un sagatavot viņus turpmākam dienestam Jūras spēku operāciju vadību štābos, tostarp arī daudznacionālajos štābos.

Kopš pirmā kursa, kas tika uzsākts 2007.gadā, to ir absolvējis 91 virsnieks no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas bruņotajiem spēkiem.

Dalies ar šo ziņu