Lietuvas bruņoto spēku komandierim pasniedz Viestura ordeni

Latvijā
Sargs.lv
Pocjus
Foto: Foto: kam.lt

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18. novembrī, Melngalvju namā notika Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija.

Lietuvas Bruņoto spēku komandierim pasniedz Viestura ordeni

Ar Viestura ordeņa 1 šķiru tika apbalvots Lietuvas bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Arvīds Pocjus, kurš bija ieradies Rīgā, lai piedalītos proklamēšanas dienas 95. gadadienai veltītajā militārajā parādē.

Augstākais militārais apbalvojums pasniegts, augstu vērtējot ģenerālleitnanta Arvīda Pocjus ieguldījumu Latvijas un Lietuvas bruņoto spēku sadarbības veicināšanā, kas ir devusi nenovērtējumu ieguldījumu abu valstu bruņoto spēku attīstībā un karavīru apmācībā.

Savukārt Viestura ordeņa III šķiru no Valsts prezidenta rokām saņēma Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos flotiles admirālis Ingus Vizulis, bet ar Viestura ordeņa 1.pakāpes (zeltītu) goda zīmi apbalvoja Instruktoru skolas virsseržantu galveno virsseržantu Ilmāru Veidi.

Ar Viestura ordeni apbalvo par sevišķiem militāriem nopelniem, kā arī par sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā un valsts neatkarības aizstāvēšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā, valsts robežas apsargāšanā, valsts bruņoto spēku veidošanā un valstiskās apziņas ieaudzināšanā pilsoņos, sagatavojot tos kalpošanai savai valstij un zemei un savas valsts un zemes nelokāmai aizsargāšanai.

Ar Viestura ordeni un tā goda zīmi var apbalvot ārvalstu militārpersonas par nopelniem Latvijas valsts bruņoto spēku apmācībā un audzināšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā.

Dalies ar šo ziņu