Lietuvas Aizsardzības ministrija iegādāsies trīs "Eurocopter" helikopterus

Tehnika un ekipējums
Pēc kam.lt materiāliem
Līguma parakstīšana
Foto: Foto: kam.lt

Lietuvas Aizsardzības ministrija no kompānijas "Eurocopter" iegādāsies trīs helikopterus "AS 365 Dauphin" par kopējo vērtību 180 miljoni litu (36,72 miljoni latu).

Lietuvas Aizsardzības ministrija iegādāsies trīs "Eurocopter" helikopterus

Līgumu par darījumu 25.oktobrī parakstīja Lietuvas Aizsardzības ministrijas bruņojuma jautājumu ģenerāldirektors brigādes ģenerālis Gintauts Zenkevičs un "Eurocopter" pārdošanas vadītājs Didjē Parasmē.

Vienošanās paredz visa nepieciešamā aprīkojuma, pilotu un helikopteru apkopes speciālistu apmācības, kā arī apkopes trīs gadus pēc pārdošanas nodrošināšanu.

"Bez aizsardzības funkcijām Lietuvas bruņotajiem spēkiem ir arī jāpilda nacionālās meklēšanas un glābšanas funkcijas visā valsts teritorijā. Jaunie helikopteri veiks šo funkciju, kā arī vides uzraudzības un kontroles funkcijas, un tie aizstās Krievijā ražotos helikopterus "Mi-8", kas pašlaik tiek izmantoti meklēšanas un glābšanas operācijās, bet drīz vairs nebūs derīgi lidojumiem," darījumu komentēja Lietuvas aizsardzības ministrs Juozs Oleks.

Pirmā helikoptera iegādei tiks izmantoti līdzekļi no Eiropas Savienības strukturālā atbalsta 2007.-2013. gada programmas.

"Valdība pavasarī saņēma Eiropas Savienības finansējumu un paātrināja projektu īstenošanu, kur tas bija iespējams," norādīja ministrs, piebilstot, ka daļa līdzekļu iegūti no tā finansējuma, kas bija paredzēts iesaldētiem vai neiesniegtiem projektiem.

Dalies ar šo ziņu