Ilvess: Krievijas armijas mācībās izspēlētais uzbrukums Zviedrijai ir "modinātājzvans"

Ārvalstīs
LETA
Ilvess
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Šogad Lielajā piektdienā Krievijas armijas mācībās izspēlētais uzbrukums Zviedrijai bija kā modinātāja zvans Baltijas jūras reģionam, intervijā laikrakstam "Svenska Dagbladet" sacīja Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Ilvess: Krievijas armijas mācībās izspēlētais uzbrukums Zviedrijai ir "modinātājzvans"

"Kopumā skatoties, mēs redzam, ka Lielās piektdienas incidents bija modinātāja zvans visam Baltijas jūras reģionam. Šeit atklājās bezrūpība pret drošības situāciju. Tagad mums priekšā stāv mācības "Zapad 2013", kur Krievija izspēlēs Baltijas valstu iekarošanu," intervijā, kas "Svenska Dagbladet" publicēta otrdien, sacīja Ilvess, vēsta tīmekļa medijs "Postimees Online".

Tam, kurš uzbruks Baltijas valstīm, ir jārēķinās, ka būs jāstājas pretī visai NATO aliansei, brīdināja prezidents.

Lielās piektdienas naktī Krievijas bumbvedējiem bijušas mācības, kurās izspēlēts uzbrukums Zviedrijai, vēl 22.aprīlī vēstīja "Svenska Dagbladet".

Zviedrija šiem notikumiem nebija sagatavota, bet no bāzes Lietuvā gaisā tika pacelti NATO Dānijas iznīcinātāji.

"Esmu lepns, ka NATO Dānijas iznīcinātāji bija tie, kas reaģēja," sacīja Ilvess. "Tie atradās tālu no Krievijas, bet tie tomēr reaģēja."

Manevri "Zapad 2013" notiks no 20. līdz 26. septembrim vairākos Krievijas un Baltkrievijas poligonos. Tajos piedalīsies 12 tūkstoši Krievijas karavīru.

Dalies ar šo ziņu