Zviedrija nosūtīs 160 karavīru uz ANO misiju Mali

Konfliktu zonas
AFP/The Local
misija Mali
Foto: Foto: un.org

Zviedrijas parlaments 19. jūnijā atbalstījis līdz 160 Zviedrijas karavīru nosūtīšanu uz ANO Miera uzturētāju misiju Mali, ziņo The Local.

Zviedrija nosūtīs 160 karavīru uz ANO misiju Mali

Zviedru karavīri uz Mali dosies 1. jūlijā, un saskaņā ar parlamenta apstiprināto mandātu šeit var tikt izvietoti vienu gadu.

Parlamenta deputāti atbalstīja valdības sagatavoto priekšlikumu, kurā norādīts, ka “normālos apstākļos” Zviedrijas kontingentu veidos apmēram 70 karavīru. Zviedru karavīri ANO misijai nodrošinās arī materiāltehniskos līdzekļus.

“Bruņotas ekstrēmistu un kriminālās grupas kopš 2012. gada sākuma ir pastrādājušas nežēlīgus noziegumus, radot ciešanas Mali iedzīvotājiem”, norādīts parlamenta paziņojumā.

Zviedrijas kontingenta nosūtīšanai atvēlēti 85 miljoni zviedru kronu (13 miljoni ASV dolāru).

ANO spēki ar nosaukumu MINUSMA (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali) šobrīd tiek izvietoti Mali, lai sākot ar 1.jūliju pārņemtu drošības funkcijas no franču karavīriem. Francijas Bruņotie spēki Mali ieradās janvārī, lai apturētu islāmistu grupējumu varas izplatīšanos un palīdzētu valdībai atjaunot varu valsts teritorijā.

ANO Drošības padome aprīlī apstiprināja misijas izvietošanu Mali, ko veidos 12 600 karavīru un policistu, kas pārņems drošības funkcijas no Francijas un Āfrikas valstu spēkiem. Apvienotos ANO spēkus vadīs Ruandas ģenerālis Žans Bosko Kazura.

Dalies ar šo ziņu