Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Somijas gaisa telpas robežu

Sargs.lv

Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Somijas gaisa telpas robežu

Krievijas militārā lidmašīna pārkāpusi Somijas gaisa telpas robežu, 13.maija pēcpusdienā informēja Somijas Aizsardzības ministrija, precizējot, ka pārkāpums noticis Somu līča rajonā.

Krievijas militārā lidmašīna Somijas gaisa telpā uzturējusies īsu brīdi, liecina ministrijas sniegtā informācija. Pirms tam tā lidojusi pa iepriekš saskaņoto maršrutu.

Somijas varas iestādes sākušas izmeklēšanu.

Tikmēr Krievija jau pasteigusies noliegt, ka Krievijas militārā lidmašīna būtu pārkāpusi Somijas gaisa telpu.

Krievijas bruņoto spēku Rietumu kara apgabala preses pārstāvis ziņu aģentūru „Itar-Tass” informējis, ka Krievijas lidmašīna „An-26”, kas lidojusi virs neitrālajiem ūdeņiem, saskaņojot to ar Somijas gaisa telpas kontroles institūciju, koriģējusi tās kursu laika apstākļu - pērkona negaisa - dēļ, bet nav pietuvojusies Somijas gaisa telpai tuvāk par 15 kilometriem.

Viņš uzsvēris, ka Somijas gaisa spēku lidmašīna „F-16” no Tamperes aviācijas bāzes esot pavadījusi Krievijas „An-26”, kamēr tā atradusies Somijas robežas tuvumā.

Somijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis laikrakstam „Yle” atzinis, ka Somijas gaisa telpas robežu pārkāpšana pēdējos gados notiek reti. Tie ir divi trīs gadījumi gadā, atzinis preses pārstāvis.

Pēc defmin.fi un yle.fi materiāliem

Dalies ar šo ziņu