Ādažu poligonā sākās Igaunijas kontingenta Afganistānā noslēguma mācības „Gungnir”

Sargs.lv

Ādažu poligonā sākās Igaunijas kontingenta Afganistānā noslēguma mācības „Gungnir”

9.aprīlī Ādažu poligonā sākās Igaunijas Aizsardzības spēku vienību mācības „Gungnir”, kas ir noslēguma mācības nākamajai Igaunijas kontingenta Afganistānā vienībai „ESTCOY-16”.

Mācību, kas ilgs līdz 15.aprīlim, scenārijs balstīts uz taktiskajām situācijām, ar kādām Igaunijas karavīri varētu saskarties Afganistānā Helmandas provincē, kur šī vienība tiks izvietota.

Vairāk nekā 300 karavīru nostiprinās iemaņas dažādās taktiskajās situācijās kaujas šaušanas mācībās, kā arī pilnveidos kājnieku vienību sadarbību ar dažāda veida kaujas atbalsta un nodrošinājuma apakšvienībām.

Šādas mācības Ādažu poligonā notiek regulāri, ar mērķi novērtēt Igaunijas kontingenta gatavību dienestam starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Jāpiebilst, ka nākamā Latvijas kontingenta Afganistānā noslēguma mācības „Famous Tiger” Ādažu poligonā notika no 18. līdz 28.martam.

Dažas kaujas šaušanas nodarbības notiks agrā rīta un vēlā vakara stundā, tādēļ Nacionālie bruņotie spēki atvainojas vietējiem iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām, kuras var īslaicīgi rasties mācību laikā.

Ar nelielām neērtībām jārēķinās arī 15.aprīlī, jo, sākot no plkst.5, vairākas Igaunijas Aizsardzības spēku militāro transportlīdzekļu kolonnas pārvietosies no Ādažu poligona pa autoceļu A1 virzienā uz Ainažu robežpunktu. Katra kolonna tiks apstādināta Rīgas – Ainažu autoceļa 66.kilometrā (pēc pagrieziena uz Limbažiem), lai atjaunotu ikdienas satiksmes plūsmu. 

Pēc mil.ee materiāliem

Dalies ar šo ziņu