Somijas speciālo uzdevumu vienības ziemas mācībās pieredzi gūst ASV karavīri

Sargs.lv

Somijas speciālo uzdevumu vienības ziemas mācībās pieredzi gūst ASV karavīri

27.februārī Somijā, Uti, Kimlenlākso un Lapzemē, sākās speciālo operāciju vienības ziemas mācības, kurās piedalās arī vairāki ASV armijas speciālo operāciju vienības karavīri.

Desmit amerikāņu karavīri ieradās ar „Hercules” lidmašīnu trešdienas vakarā. Divas nedēļas ilgajās mācībās karavīri pavadīs tālu no civilizācijas.

Amerikas karavīri vēlas apgūt kara mākslu ziemas apstākļos, turklāt izteikuši vēlmi doties nakts pārgājienos ar slēpēm,” sacīja pulka komandieris pulkvedis Heiki Valivehmas.

 „Šis ir labākais laiks apgūt šādas prasmes, jo amerikāņu kolēģi var pievienoties mūsu mācībām un izbaudīt Somijas ziemu.”

Pulkvedis uzsvēra, ka kopīgas mācības būs noderīgas arī somu karavīriem, jo uzlabos prasmes un savietojamību. „Mums mācībās ir sava perspektīva, bet ir svarīgi to pamainīt un palūkoties, ko mēs varam iemācīties no citu valstu karavīriem,” viņš piebilda.

Somijas karavīri šajās mācībās gatavojas meklēšanas un glābšanas uzdevumu veikšanai.

Šogad pulkā ir 60 karavīru, kas tiks norīkoti NATO Reaģēšanas spēku operācijām. Karavīri vēl nezina, kas būs viņu nākamais norīkojums un kur viņiem būs jādodas, lai gan pulkvedis norāda, ka tās varētu būt meklēšanas un glābšanas operācijas.

Iepriekšējā reizē, kad pulkam bija jādodas norīkojumā, viņiem bija tikai piecas dienas, lai sagatavotos; šoreiz tie ir divi mēneši.

„Mācības nepieciešamas, lai pārliecinātos, ka mūsu karavīri ir gatavi dienestam. Lielākā daļa Eiropas valstu man piekritīs, ka dienests Reaģēšanas spēkos ir karavīriem lielisks treniņš,” uzsver pulkvedis Valivehmas.

Somijas karavīri ir sadarbojušies ar NATO karavīriem speciālo uzdevumu vienību karavīru mācībās, kas tikušas organizētas Somijā, Norvēģijā un Afganistānā.

Pēc mil.fi materiāliem

Dalies ar šo ziņu