Igaunijā notiek ikgadējās mācības „Pavasara vētra”

A54B90BEA1C54B8CB984885D5DD4E413.jpg

Igaunijā notiek ikgadējās mācības „Pavasara vētra”

Igaunijā jau desmito reizi notiek plašākās ikgadējās Aizsardzības spēku militārās mācības „Pavasara vētra” (Kevadtorm), kurās šogad piedalās vairāk nekā 4000 karavīru.

„Pavasara vētras” dalībnieku vidū ir regulāro vienību un obligātā dienesta karavīri, Aizsardzības līgas un rezerves karavīri, kā arī Ziemeļaustrumu aizsardzības rajona vienības, kurām paredzēts iznest galveno mācību smagumu.

Mācībās piedalās aizsardzības rajonu štābi un vienības, papildus tam mācību laikā rezervisti un mazākas vienības izveidos Kājnieku bataljonu. Tā sastāvā būs arī piecas Aizsardzības līgas rotas.

   

Mācības notiek trīs fāzēs – manevrēšana, sadarbības apmācība un kaujas uzdevumu apmācība. Manevrēšanas fāzes laikā paredzēta vienību un transporta pārvietošanās no Paldiskiem, Tallinas un Viru. Sadarbības apmācības fāze sāksies 9.maijā, kad aizsardzības rajonu vienības trenēsies dažādos kaujas taktiku veidos, kā novilcināšana, aizstāvēšanās un uzbrukums, ar mērķi uzlabot to sadarbības spējas.

   

Kaujas uzdevumu apmācības un novērtēšanas fāze sāksies 12.maijā, kad mācību dalībniekiem iepriekšējās dienās gūtās sadarbības un taktikas iemaņas būs jāpielieto reālam karam pietuvinātos apstākļos.

Mācībās piedalīsies arī Skautu bataljons, kurš kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku rotu un Lietuvas bruņoto spēku Izlūku vienību darbosies kā pretinieks.

   

Mācības no 3. līdz 11. maijam notiek Laane-Viru apgabalā, pēc tam tās tiks izvērstas arī Ida-Viru apgabalā. "Pavasara vētra" noslēgsies 19. maijā.

Pēc mil.ee materiāliem.

Dalies ar šo ziņu