Krievijas Aizsardzības ministrija izveidojusi informācijas operāciju karaspēku

Ārvalstīs
BNS/ INTERFAX

šoigu
Foto: Foto: icds.ee

Krievijas bruņotajos spēkos izveidots informācijas operāciju karaspēks, uzstājoties Valsts domē, paziņoja aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Krievijas Aizsardzības ministrija izveidojusi informācijas operāciju karaspēku

"Ir izveidots informācijas operāciju karaspēks, kas būs krietni efektīvāks, spēcīgāks," sacīja Šoigu, atbildot uz jautājumu par nepieciešamību atjaunot pārvaldi, kas nodarbotos ar kontrpropagandu.

"Propagandai šeit ir jābūt gudrai, prasmīgai un afektīvai," sacīja Šoigu.

Pirmo reizi par nepieciešamību Krievijas armijā izveidot kiberpavēlniecību vēl 2012.gada martā paziņoja vicepremjers Dmitrijs Rogozins.

2013. gadā avots ziņu aģentūrai "Interfax" paziņoja, ka Krievijas Bruņotajos spēkos tiks izveidota kiberpavēlniecība, lai stātos pretī virtuālajiem draudiem.

Atbilstoši avota teiktajam, kiberpavēlniecība ir jāizveido 2014. gadā kā jauns karaspēka veids.

Tomēr pēdējā laikā Krievijas parlamentā nolieguši paziņojumus par to, ka valstī būtu kiberkaraspēks.

Krievija ietilpst valstu pirmajā pieciniekā ar lielāko un vislabāk finansēto kiberkaraspēku, kas nodarbojas ar spiegošanu, kiberuzbrukumiem un infokariem, atsaucoties uz starptautiskā uzņēmuma "Zecurion Analytics" pētījumu, 10.janvārī ziņoja Krievijas laikraksts "Kommersant".

Krievijas kiberkaraspēkā ir aptuveni 1000 cilvēku un tā finansējums gadā sasniedz aptuveni 300 miljonus dolāru, atsaucoties uz pētījumu un saviem avotiem, ziņoja "Kommersant".

Dalies ar šo ziņu