Vācija plāno apmācīt Tunisijas karavīrus cīņai pret "Daesh"

Konfliktu zonas
LETA--AFP
Daesh
Foto: Foto: nato.int

Vācija gatavojas nosūtīt savas karavīrus uz Tunisiju, kur to uzdevums būs apmācīt šīs Ziemeļāfrikas valsts karavīrus cīņai ar džihādistu grupējumu "Daesh", svētdien ziņoja Vācijas laikraksts "Bild am Sonntag".

Vācija plāno apmācīt Tunisijas karavīrus cīņai pret "Daesh"

Tas vēstīja, ka Vācijas Aizsardzības un Ārlietu ministriju pārstāvjiem Tunisijas galvaspilsētā Tunisā paredzētas sarunas par to, kādu ieguldījumu Vācija varētu dot Tunisijas karavīru apmācībā.

"Bild am Sonntag" raksta, ka sākumā ir paredzēts apmācīt Tunisijas karavīrus, bet vēlāk Tunisijā varētu tikt izveidota bāze, kurā Vācijas un citu valstu karavīri cīņai pret "Daesh" apmācīs Lībijas karavīrus.

Vācija aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena laikrakstam teikusi, ka ""Daesh" terorisms apdraud Ziemeļāfriku", un ka šāda apmācību nometne veicinātu stabilitāti reģionā.

"Daesh" ir uzņēmusies atbildību par diviem teroristu uzbrukumiem ārvalstu tūristiem Tunisijā pagājušajā gadā, kuros kopā tika nogalināti 60 cilvēki. Šī grupējuma ietekme pieaug kaimiņvalstī Lībijā, kur kopš diktatora Muammara Kadafi gāšanas 2011. gadā turpinās nestabilitāte.

Dalies ar šo ziņu