Itālija kopā ar ASV, Lielbritāniju un Franciju apsver militāru intervenci Lībijā

Konfliktu zonas
LETA--DPA
Pinoti
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Itālija kopā ar ASV, Lielbritāniju un Franciju apsver militāru intervenci Lībijas stabilizēšanai, ceturtdien publiskotā intervijā atklājusi Itālijas aizsardzības ministre Roberta Pinoti.

Itālija kopā ar ASV, Lielbritāniju un Franciju apsver militāru intervenci Lībijā

Kopš ilggadējā diktatora Muamara Kadafi gāšanas 2011. gada oktobrī Lībijā valda haoss un teroristiskais grupējums "Daesh" izmantojis to, lai pakāpeniski vairotu savu ietekmi.

ANO decembrī panāca vienošanos par nacionālās vienotības valdības izveidošanu Lībijā, bet process ir apdraudēts.

Pinoti intervijā laikrakstam "Corriere della Sera" sacīja, ka pēdējā mēneša laikā Itālija intensīvāk sadarbojusies ar ASV, Lielbritāniju un Franciju, lai risinātu krīzi Lībijā.

"Mēs visi esam vienisprātis, ka mums jāizvairās no nesaskaņotas rīcības, kas pagātnē nav devusi labus rezultātus," sacīja ministre.

Viņa uzsvēra, ka Rietumi iejauksies tikai tad, ja Lībijas varasiestādes to lūgs.

"Mums nevajadzētu barot džihādistu propagandu, kas gribēs atspoguļot ikvienu iejaukšanos kā Rietumu invāziju," sacīja Pinoti, kā prioritātes izceļot Lībijas valdības aizsardzību un tās spēku apmācību.

Norādot, ka Itālija gatavojas arī ārkārtas situācijām, ministre sacīja, ka tās flote Vidusjūrā, kas pašreiz cīnās pret imigrantu kontrabandu, var tikt izmantota arī pretterorisma operācijās.

Dalies ar šo ziņu