Turcijas premjers: Notriektais lidaparāts bija izgatavots Krievijā

Konfliktu zonas
LETA--REUTERS
Turcijas premjers
Foto: Foto: Turcijas Ārlietu ministrija

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu pirmdien telekanālam "AHaber" atzina, ka Turcijas gaisa telpā pie Sīrijas robežas notriektā bezpilota lidmašīna ir izgatavota Krievijā.

Turcijas premjers: Notriektais lidaparāts bija izgatavots Krievijā

Maskava Ankarai paziņojusi, ka šis lidaparāts nav piederējis Krievijai.

Intervijā televīzijai Davutoglu pavēstīja, ka lidaparāts varētu būt piederējis Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem, Sīrijas kurdu kaujinieku grupējumam PYD vai citiem spēkiem.

Viņš piebilda, ka lidaparāta notriekšanai bija atturošs efekts, un izteica cerību, ka Krievija pēc iepriekš izdarītajiem Turcijas gaisa telpas pārkāpumiem ieņems piesardzīgāku nostāju.

ASV bruņotie spēki uzskata, ka Turcijas kaujas lidmašīnu pie Sīrijas robežas piektdien notriektais lidaparāts ir Krievijas bezpilota lidmašīna, lai gan Maskava apgalvo, ka neviens tās lidaparāts nav pazudis.

"Viss liecina, ka tā ir krievu bezpilota lidmašīna," atklāja kāda ASV amatpersona, piebilstot, ka Sīrijas armija, spriežot pēc ASV rīcībā esošās informācijas, neizmanto šāda veida bezpilota lidaparātus.

Turcijas amatpersonas nav atklājušas, kam pieder notriektā bezpilota lidmašīna.

Pēc Krievijas uzlidojumu sākšanās nemiernieku pozīcijām Sīrijā 30. septembrī tās lidmašīnas divas reizes ielidojušas Turcijas gaisa telpā, kā arī izsekojušas Turcijas iznīcinātājus "F-16".

Pēc Turcijas paziņojuma, ka tā notriekusi neidentificētu lidaparātu, Krievijas bruņotie spēki paziņoja, ka visas krievu lidmašīnas Sīrijā piektdien esot neskartas atgriezušās savā bāzē un visi bezpilota lidaparāti "strādā, kā ierasts".

Dalies ar šo ziņu