Ungārijas armija, sākot ar 15. septembri, uzraudzīs valsts robežas

Ārvalstīs
LETA--DPA

Ungārijas karavīrs
Foto: Foto: Spc. Brian Chaney

Ungārijas armija, sākot ar 15. septembri, palīdzēs apsargāt valsts robežas, ceturtdien paziņojis Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

Ungārijas armija, sākot ar 15.septembri, uzraudzīs valsts robežas

Orbāns, kurš ceturtdien ieradies Briselē, lai ar Eiropas Savienības (ES) amatpersonām runātu par nelegālās imigrācijas krīzi, paziņoja, ka, sākot ar 15. septembri, robežu uzraudzībā iesaistīsies armija un policija.

Viņš sacīja, ka šāds solis nepieciešams ES ārējo robežu aizsardzībai un Ungārijas parlaments jau piektdien apstiprinās likumu armijas iesaistīšanai.

Orbāns norādīja, ka šādas politikas mērķis ir nosūtīt nelegālajiem imigrantiem skaidru vēstījumu, ka viņiem nemaz nav vērts doties ceļā uz Rietumeiropu, jo Ungārijas robežai viņi pāri netiks.

Viņš piebilda, ka vairums nelegālo imigrantu nemaz nav bēgļi no kara zonām.

Orbāns Briselē arī paziņoja, ka imigrantu krīze esot Vācijas, nevis Eiropas problēma, un brīdināja, ka nelegālo imigrantu vilnis, kas pārņem Eiropu, un ES "bankrotējusī imigrācijas politika" apdraud kontinenta kristīgās saknes.

Ungārija ir viena no valstīm, kurā imigranti masveidā iebrauc no Balkāniem. Cerībā apturēt imigrantu pieplūdumu Ungārija ir uzbūvējusi dzeloņstiepļu barjeru gar Serbijas robežu un turpina tur būvēt četrus metrus augstu žogu.

Dalies ar šo ziņu