Krievijas draudi. Kopš karadarbības sākuma krituši 2300 Ukrainas karavīri

Konfliktu zonas
LETA—NBN/BBC
Ukrainas karavīri
Foto: Foto: pressjfo.news

Kopš pagājušā gada, kad Ukrainas austrumos sākās cīņas ar Krievijas apbruņotajām teroristu bandām, krituši aptuveni 2300 Ukrainas karavīri, otrdien paziņoja bruņoto spēku pārstāvis Oleksijs Nozdračovs.

Krievijas draudi. Kopš karadarbības sākuma krituši 2300 Ukrainas karavīri

Viņš piebilda, ka vēl 273 karavīri skaitās bez vēsts pazuduši, no kuriem aptuveni 40% varētu atrasties gūstā, bet atlikušie 60%, visticamāk, ir krituši.

"Tādējādi mēs lēšam, ka 70 līdz 80 karavīru atrodas gūstā, bet pārējie diemžēl ir gājuši bojā," atzina Nozdračovs.

ANO aplēses liecina, ka konfliktā Ukrainā kopā gājuši bojā vairāk nekā 6500 cilvēki, bet divi miljoni ir zaudējuši savas mājas.

Kijeva noliedz, ka sagūstītie Krievijas karavīri būtu apmainīti

Ukrainas Drošības dienests (UDD) otrdien noliedza Krievijas mediju informāciju, ka divi Ukrainas austrumos sagūstītie Krievijas karavīri būtu apmainīti pret Ukrainas drošības spēku pārstāvjiem, kas atrodas Doņeckas un Luhanskas teroristu gūstā.

"Krievijas mediji publiskojuši kārtējo viltojumu. Mēs GRU [Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes] karotājus apmainījuši neesam. Viņi ir Ukrainā, gaida izmeklēšanas noslēgumu un tiesu," paziņoja UDD oficiālā pārstāve Oļena Hitļanska.

Krievijas tīmekļa medijs "Gazeta.ru", atsaucoties uz avotiem, iepriekš ziņoja, ka Ukrainā aizturētie Krievijas karavīri Aleksandrs Aleksandrovs un Jevgēņijs Jerofejevs esot apmainīti pret Ukrainas karavīriem, kas atrodas Donbasa teroristu gūstā.

Ukrainas armija Luhanskas apgabalā, valsts austrumos, 16.maijā sagūstīja divus Krievijas armijas karavīrus - 3.gvardes īpašo uzdevumu brigādes kapteini Jevgēņiju Jerofejevu un seržantu Aleksandru Aleksandrovu. Brigāde pastāvīgi izvietota ir Toljati pilsētā Krievijas Samaras apgabalā.

Pratināšanas gaitā abi gūstekņi apliecināja, ka ir Krievijas armijas aktīvā dienesta karavīri. Nopratināšanas video ir publicēts tīmeklī.

Arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) apstiprinājusi - gūstekņi atzinušies, ka viņi ir Krievijas armijas aktīvā dienesta karavīri.

Krievijas Aizsardzības ministrija pagājušajā nedēļā oficiāli norobežojās no abiem Ukrainā maijā aizturētajiem Krievijas karavīriem.

Dalies ar šo ziņu