ASV ģenerālis: Krievija cenšas sašķelt NATO

NATO
LETA--FOX

Votels
Foto: Foto: defense.gov

Krievija pie katras izdevības cenšas pārbaudīt ASV un sašķelt NATO, radot visnopietnākos ilgtermiņa draudus ASV nacionālajai drošībai, Espenas drošības forumā paziņoja ASV īpašo operāciju pavēlniecības (SOCOM) vadītājs ģenerālis Džozefs Votels.

ASV ģenerālis: Krievijas cenšas sašķelt NATO

"Krievija cenšas mest mums izaicinājumus, kur vien tā var," telekanālam "Fox" sacīja ģenerālis. "Nodoms ir radīt situāciju, kurā NATO nevar turpināt augt."

Krievijas prezidents Vladimirs Putins NATO paplašināšanā redz "draudus sev, un es uzskatu, ka tas, ko viņi [Maskava] cenšas darīt, ir līdzās savām robežām radīt šos iesaldētos konfliktus un radīt situācijas, kuras atrisināt ir ļoti grūti."

"Tas rada un var radīt eksistenciālus draudus," norādīja Votels.

Krievija "karošanai izmanto hibrīdpieeju", kurā valsts un nevalstiskie spēlētāji ir sajaukti ar militārām un nemilitārām darbībām.

Maskava cenšas panākt rezultātu, "izmantojot informācijas operācijas, izmantojot mediju manipulēšanu, izmantojot sociālos medijus", skaidroja ģenerālis.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Dalies ar šo ziņu