"Islāma valsts" pieņem uzticības solījumu no "Boko Haram"

Konfliktu zonas
LETA--BBC
Boko Haram

Teroristu organizācija "Islāma valsts", kas kontrolē plašas teritorijas Irākā un Sīrijā, pieņēmusi uzticības solījumu no Nigērijas islāmistu grupējuma "Boko Haram", liecina šonedēļ atklātībā nonācis audioieraksts.

"Islāma valsts" pieņem uzticības solījumu no "Boko Haram"

Ierakstā, kura autentiskums vēl nav apstiprināts, "Islāma valsts" pārstāvis paziņojis, ka mērķis nodibināt kalifātu tagad paplašināts uz Rietumāfriku.

"Islāma valsts" pārstāvis arī aicinājis musulmaņus pievienoties kaujiniekiem Rietumāfrikā un noraidījis apgalvojumus, ka Irākas spēkiem un ASV vadītajai koalīcijai pēdējā laikā izdevies gūt vairākas uzvaras cīņā pret "Islāma valsti" Irākā un Sīrijā.

"Boko Haram" līderis jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka vēlas pievienoties "Islāma valstij".

Kopš 2009. gada, kad "Boko Haram", kura nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", uzsāka centienus nodibināt islāma valsti Nigērijas ziemeļos, tā uzbrukumos zaudējuši dzīvību aptuveni 13 000 cilvēku, bet 1,5 miljoni palikuši bez mājām.

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Dalies ar šo ziņu