Krievijas draudi. Mariupoles virzienā sakoncentrēti 2500 kaujinieki

Konfliktu zonas
LETA—UKRINFORM
Krievijass spēki
Foto: Foto: Reuters/Scanpix

Prokremlisko kaujinieku Mariupoles virziena taktiskā trieciengrupa pamatā koncentrējas Novoazovskas ziemeļos un ziemeļrietumos, sociālajos tīklos paziņojis grupas "Informatīvā pretošanās" koordinators Dmitro Timčuks.

Krievijas draudi. Mariupoles virzienā sakoncentrēti 2500 kaujinieki

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, daļa šīs grupas piedalās kaujās Pavlopoles-Širokines līnijā, daļa darbojas Zaičenko-Oktjabrjas rajonā.

"Šo trieciengrupu veido līdz 2500 cilvēku, kas sadalīti vairākās taktiskās, jaukta sastāva grupās (vietējie kaujinieki un Krievijas algotņi). Tajā ir 25 tanki un 18 līdz 20 kājnieku kaujas mašīnas (BBM), tai ir jaudīgas transporta vienības (līdz 60 vienībām armijas autotransporta, vairāk nekā 20 bruņutransportieru (MT-LB) un citi vilcēji, dažādi pielāgoti automobiļi ar paaugstinātām caurbraukšanas spējām, vispirms jau mobilo mīnmetēju grupu sastāvā)," raksta Timčuks.

Viņš norādījis, ka kaujinieku trieciengrupa Mariupoles virzienā tiek papildināta ar kaujas tehniku un personālsastāvu, kas virzās gan no ziemeļiem caur Telmanovu, gan tieši pāri Krievijas robežai Maksimovas rajonā. Reizi diennaktī caur Novoazovsku un Bezimennu izbrauc 10 līdz 12 bruņutehnikas un autotransporta vienību, norāda Timčuks.

"Šo trieciengrupu atbalsta artilērijas grupa, kurai ir 14 daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmas, 32 līdz 36 lielgabali un pašgājēju artilērijas vienības, liels daudzums mīnmetēju. Artilērijas grupa lielākoties darbojas atsevišķās uguns apakšvienībās, bet to vada vienots komandpunkts," norādījis Timčuks.

Teroristi apšauda Mariupoles apkaimi ar "atvilktajiem ieročiem"

Prokremliskie kaujinieki Širokines ciema apkaimē, netālu no Mariupoles, pirmdien apšaudīja Ukrainas valdības spēku pozīcijas ar strēlnieku ieročiem, kā arī tankiem un mīnmetējiem, kam atbilstoši Minskas līgumiem no frontes līnijas bija jābūt atvilktiem, pavēstīja Ukrainas armijas pārstāvji.

"Izmantojot 120 milimetru mīnmetējus, tankus, kājnieku vienības, kaujinieki mēģina izspiest mūsu vienības no Širokines ciemata. Ukrainas karavīri atrodas savās pozīcijās un visus ienaidnieka uzbrukumus veiksmīgi atvaira. Kauja turpinās joprojām," teikts pirmdien vakarā izplatītajā Pretterorisma operācijas štāba preses centra paziņojumā.

"Tas ir tieši tas ieroču veids, kam atbilstoši Minskas līgumiem bija jābūt atvilktam no norobežojošās līnijas," izsakoties par tanku un mīnmetēju izmantošanu, norādīja centra "Mariuoples aizsardzība" pārstāvji.

Pretterorisma operācijas sektora "M" preses sekretārs Oļehs Sušinskis apliecināja, ka smago ieroču zalves dzirdējuši Mariupoles Oktobra un Piejūras rajonu iedzīvotāji. Zalves bijušas dzirdamas arī Havaņas un Slobotkas ciemos.

Situācija Širokines apkaimē ir saspringta. Pretinieks aktivizējis kaujas darbību, izmantojot tankus, diversiju un izlūkošanas, kā arī snaiperu grupas.

Aizsardzību šajā frontes sektorā notur Ukrainas bruņotie spēki, Nacionālā gvarde un bataljons "Donbass", nepieļaujot, ka pretinieks pārrauj fronti, vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform".

Dalies ar šo ziņu