Krievijas draudi. Ģenerālis Hodžs: Krievijas karavīri iesaistījušies kaujās Ukrainā

NATO
Pēc Reuters materiāliem
Hodžs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

ASV armijas Eiropā komandieris ģenerālleitnants Bens Hodžs 11. februārī paziņoja, ka Krievijas karavīri ir iesaistījušies kaujās Ukrainā pie Debalcevas pilsētas frontes līnijas.

Krievijas draudi. Ģenerālis Hodžs: Krievijas karavīri iesaistījušies kaujās Ukrainā

“No munīcijas daudzuma un ekipējuma tipa ir skaidri saprotams, ka Debalcevā notikusi Krievijas militārā iejaukšanās,” sacīja ģenerālis Hodžs, viesojoties NATO štābā Šcecinā.

Debalceva var kļūt par nozīmīgu pagrieziena punktu karā Ukrainā. Pilsētā un tai pieguļošajās teritorijās pašlaik cīnās vairāki tūkstoši Ukrainas karavīru, kamēr Krievijas atbalstītie separātisti, kuru rindas papildinājuši arī Krievijas karavīri, ielenkuši pilsētu. Debalceva ir nozīmīgs dzelzceļa tīkla krustpunkts. Ja pilsēta kritīs, Ukrainā var sākt trūkt akmeņogļu un rasties problēmas ar elektroapgādi.

Ģenerālis Hodžs norādīja, ka, ja pilsēta kritīs separātistu rokās, Krievija un tās atbalstītāji var izmantot radušos haosu un mēģināt veikt tādus pat uzbrukumus citās Ukrainas lielajās pilsētās.

„Es baidos – ja viņiem izdosies sagrābt Debalcevu, viņi var pievērst savu uzmanību Mariopolei. Tas nav skaidri zināms, bet bažas pastāv,” Hodžs sacīja.

Mariopole ir viena no lielākajām Ukrainas ostas pilsētām, tā atrodas Melnās jūras krastā.

Ģenerālis paziņoja, ka Krievija uz Ukrainas robežas ir izvietojusi desmit bataljonus.

Dalies ar šo ziņu