Operācijas “Atlantic Resolve” pirmā ASV Gaisa spēku A-10 “Thunderbolt II” rotācija ierodas Eiropā

NATO
Pēc usafe.af.mil materiāliem
Thunderbolt
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros ASV Gaisa spēki ir nosūtījuši 12 lidmašīnas A-10 “Thunderbolt II” un aptuveni 300 karavīru uz 52. iznīcinātāju eskadriļu Spangdālemas Gaisa spēku bāzē Vācijā.

Operācijas “Atlantic Resolve” pirmā ASV Gaisa spēku A-10 “Thunderbolt II” rotācija ierodas Eiropā

355. eskadriļas Deivisas – Montanas Gaisa spēku bāzes Arizonā lidmašīnas un karavīri savus dienesta pienākumus Eiropā pildīs līdz mēneša beigām.

355. eskadriļas karavīri un lidmašīnas pastiprinās operācijā “Atlantic Resolve” iesaistītos spēkus, veicot treniņlidojumus un trenējoties kopā ar citām NATO valstīm, lai veicinātu mieru un stabilitāti reģionā.

“Gaisa spēki visu 2014. gadu ir veikuši rotāciju operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros,” uzsver ģenerālleitnants Toms Džonss, ASV Gaisa spēku Eiropā un Āfrikā komandiera vietnieks. “Šī ir vēl viena iespēja, kā Gaisa spēki palielina klātbūtni Eiropā ar regulāru rotāciju palīdzību, pierādot mūsu sabiedrotajiem, ka drošība Eiropā ir mūsu pritoritāte.”

Uzturoties Vācijā, vienība veiks treniņus kopā ar NATO sabiedrotajiem, lai stiprinātu savietojamību un stiprinātu reģionālo drošību. Kad tai noslēgsies rotācijas periods Vācijā, tā turpinās dienestu NATO dalībvalstīs pie Alianses austrumu robežām.

„ASV Gaisa spēku klātbūtne Eiropā palīdz mums palielināt mūsu spēku spējas,” uzsver ģenerālleitnants Džonss.

Lidmašīnas A-10 ir pirmās, kas operācijas ietvaros tiek nosūtītas uz Eiropu. Rotācijas plānotas sešu mēnešu periodā, balstoties uz starptautiskās operācijas un ASV armijas Eiropā vajadzībām.

Dalies ar šo ziņu