Krievija pastiprinās bruņoto spēku grupējumus stratēģiskos virzienos

Ārvalstīs
BNS/INTERFAX
Šoigu
Foto: Foto: mil.ru

Krievija šogad pastiprinās bruņoto spēku grupējumus stratēģiskos virzienos, piektdien paziņoja aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu.

Krievija pastiprinās bruņoto spēku grupējumus stratēģiskos virzienos

Krievijas Aizsardzības ministrijas Darbības plānā 2015. gadam, kuru šīs ministrijas vadītājs apstiprināja pērnā gada 19. decembrī, ir veiktas korekcijas, ņemot vērā valsts vadības pieņemtus lēmumus kāpināt Bruņoto spēku potenciālu sakarā ar militāri politisko situāciju ap Krieviju, sacīja Šoigu.

"Ar šādu mērķi ir paredzēts pastiprināt bruņoto spēku grupējumus stratēģiskos virzienos," Šoigu paskaidroja Aizsardzības ministrijas kolēģijas sēdē.

Viņš sacīja, ka "ir precizēti rādītāji Bruņoto spēku apgādei ar mūsdienīgu bruņojumu un militāro tehniku, ir koriģēta militāro pilsētiņu un militāras nozīmes objektu būvniecības gaita". Ministrs uzsvēra, ka "visi šī plāna pasākumi ir sinhronizēti pēc to izpildes apjomiem un termiņiem".

Šoigu arī paziņoja, ka tiks izpildīts valsts prezidenta Vladimira Putina nospraustais mērķis nepieļaut militāru pārsvaru pār Krieviju.

Dalies ar šo ziņu