Krievijas draudi. Kremlis: Putins devis rīkojumu atvilkt spēkus no Ukrainas robežas

Ārvalstīs
LETA--AFP/BBC
Putins
Foto: Foto: kremlin.ru

Kremlis svētdien paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu atvilkt spēkus no Ukrainas robežas.

Krievijas draudi. Kremlis: Putins devis rīkojumu atvilkt spēkus no Ukrainas robežas

Krievija jau vairākkārt paziņojusi par Putina it kā dotu rīkojumu spēku atvilkšanai, taču NATO un ASV norāda, ka Maskava nav veikusi spēku pārvietošanu.

Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Rostovas apgabalā pie Ukrainas robežas izvietotie 17 600 regulārās armijas karavīri tiks pārvietoti atpakaļ uz savām bāzēm.

Kremļa paziņojumā teikts, ka Putins devis rīkojumu aizsardzības ministram Sergejam Šoigu atvilkt spēkus uz viņu bāzēm, no "vasaras apmācības dienvidu militārajā reģionā ir beigušās".

Putins par to Šoigu informējis pēc Krievijas Nacionālās drošības padomes sanāksmes Sočos.

Paziņojums par Putina rīkojuma izskanējis pirms nākamo piektdien Milānā paredzētās Putina un Ukrainas prezidenta Petro Porošenko tikšanās.

Krievija nekad nav atzinusi savu militāro iebrukumu Ukrainas teritorijā. Tikmēr atbilstoši Krievijas aktīvistu datiem Ukrainā kritušo Krievijas karavīru skaits jau pārsniedzis 3500.

Sarunās Minskā puses 5. septembrī vienojās par pamieru, taču apšaudes Ukrainas austrumos turpinās ikdienas. Tostarp "pamiera" laikā kaujinieku un Krievijas armijas apšaudēs un uzbrukumos faktiski pilnībā iznīcināts Doņeckas lidostas terminālis, kurā pozīcijas saglabā Ukrainas armijas karavīri.

Dalies ar šo ziņu