Krievijas Baltijas kara flote Kaļiningradā rīko desantēšanās mācības

Ārvalstīs
Pēc mil.ru materiāliem
Krievijas lidmašīnas
Foto: Foto: mil.ru

Kaļiningradas apgabalā izvietotajā poligonā „Hmeļovka” veiktas dažādu spēka veidu grupējuma taktiskās mācības, izsēdinot desantu neaprīkotā piekrastē, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Krievijas Baltijas kara flote Kaļiningradā rīko desantēšanās mācības

Mācībās iesaistīti 700 karavīri, desmit dažāda veida kuģi un kuteri, jūras aviācijas lidmašīnas un helikopteri, kā arī aptuveni 70 sauszemes tehnikas vienības, norāda ministrija.

Desanta izsēdināšana no jūras notika no lielā desanta kuģa „Aleksandr Šabalin” un jaunākajiem „Serna” klase desantkuģiem, kā arī mazā desanta kuģa uz gaisa spilveniem „Jevgenij Kočeškov”.

Baltijas flotes kuģu kaujas grupas, kuru vadīja korvete „Soobrazitelniy”, uguns un jūras aviācijas uzbrukuma helikopteru „Mi-24” uguns atbalstītas, trieciendesanta apakšvienības krastā tika izsēdinātās bruņutransportieros „BTR82A”, precizēja ministrija.

Lai atbalstītu jūras desantu nosacītā pretinieka aizsardzības līnijas pārraušanā, no helikopteriem „Ka-27PS” krastā tikai izsēdinātas arī inženieru grupas šķēršļu iznīcināšanai.

Jāpiebilst, ka gan helikopteri, gan korvete „Soobrazitelniy”, vairākas reizes ir ienākusi Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā, pietuvojoties teritoriālai jūrai.

Pavisam šogad netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem 18 reizes konstatēti fregates klases kuģi, septiņas reizes manīti korvetes klases kuģi, trīs reizes Latvijas robežas tuvumā konstatētas zemūdenes un trīs reizes manīti transportkuģi.

Dalies ar šo ziņu