ASV aptur iznīcinātāju „F-35” lidojumus

Ārvalstīs
BNS/AP
F-35
Foto: Foto: army.mil

ASV Aizsardzības ministrija ir apturējusi piektās paaudzes iznīcinātāju „F-35” lidojumus, līdz tiks pabeigta izmeklēšana par nesen notikušu aizdegšanos vienā no tiem, ziņoja ASV mediji, atsaucoties uz ASV Gaisa spēku un Jūras spēku ceturtdien izdotām direktīvām.

ASV aptur iznīcinātāju „F-35” lidojumus

„F-35” lidojumi ir apturēti 23. jūnija incidenta dēļ, kad pacelšanos Gaisa spēku Eglinas bāzē Floridas štatā vajadzēja pārtraukt aizdegšanās dēļ. Pilots šajā incidentā nav cietis.

„F-35” dzinēju ražotājs "Pratt & Whitney", kas ir kompānijas "United Technologies Corp." meitsabiedrība, paziņoja, ka firma cieši sadarbojas ar Gaisa spēku izmeklēšanas komisiju incidenta cēloņa noskaidrošanai.

Lēmums par lidojumu atsākšanu tiks pieņemts pēc visu 97 iznīcinātāju „F-35” dzinēju pārbaudes. Katras šādas pārbaudes ilgums ir līdz 90 minūtēm.

Pentagons paziņoja, ka pašlaik netiek atcelti plānotie „F-35” priekšnesumi aviošovā Lielbritānijā jūlija beigās, tomēr galīgais lēmums tiks pieņemts vēlāk.

Iznīcinātāji „F-35” ir viena no dārgākajām Pentagona programmām. Šos iznīcinātājus būvē koncerns "Lockheed Martin". Tiek plānots uzbūvēt pavisam 2433 iznīcinātājus, un šis projekts izmaksās ASV budžetam apmēram 400 miljardus ASV dolāru (293 miljardus eiro).
 

Dalies ar šo ziņu