Krievijas bruņotie spēki pastiprina kaujas mācības pie Ukrainas robežas

Ārvalstīs
BNS/INTERFAX
Krievijas armija
Foto: Foto: mil.ru

Krievijas bruņoto spēku vienības pastiprina kaujas mācības poligonos Rostovas, Belgorodas, Tambovas un Kurskas apgabalos, ceturtdien pavēstīja Aizsardzības ministrija paziņojumā presei.

Krievijas bruņotie spēki pastiprina kaujas mācības pie Ukrainas robežas

Rostovas, Belgorodas un Kurskas apgabali robežojas ar Ukrainu.

"Veicamo pasākumu galvenais mērķis ir vispusēji pārbaudīt vienību saskaņotību un pēc tam izpildīt kaujas mācību uzdevumus nepazīstamā teritorijā un neizmēģinātos poligonos," teikts šajā paziņojumā.

Mācības notiek divos posmos. Pirmajā posmā motorizēto strēlnieku, artilērijas un tanku vienību komandieri un personālsastāvs guva pieredzi, veicot gājienus no pastāvīgās dislokācijas punktiem uz norādītiem rajoniem ar izvietošanos nepazīstamā teritorijā, kā arī sadarbībā ar dzelzceļa darbiniekiem iekraujot tehniku uz dzelzceļa platformām.

Pirmajā posmā karavīri arī praktizēja militārās un speciālās tehnikas vadīšanu nepazīstamā teritorijā, pārvietošanās maršrutu izlūkošanu, inženiertehnisko izlūkošanu un pozīciju nostiprināšanu.

"Pašlaik vienību komandieri izmēģina dažādu kauju organizēšanu, vienību un šaujamieroču uguns vadīšanu kaujas uzdevumu izpildē, mācoties rīkoties nešabloniski, maldinot pretinieku un to pārsteidzot," teikts paziņojumā.

Mācības tiek veiktas sarežģītā, kaujas apstākļiem pietuvinātā taktiskā situācijā ar nosacīta pretinieka darbību imitāciju.

Mācību noslēguma posmā karavīri piedalīsies vienību militārās saskaņotības vingrinājumu kompleksā, tiks apmācīti kaujas šaujamieroču lietošanā, un tiks pārbaudīta komandieru prasme vadīt artilērijas uguni.

Mācības ilgs līdz marta beigām.

Dalies ar šo ziņu