Krievijas Rietumu kara apgabalā sākas plašākās pretgaisa aizsardzības spēku mācības

Ārvalstīs
LETA--ITAR-TASS
Krievijas armija
Foto: Foto: mil.ru

Krievijas armijas poligonā Kapustin Jarā pie Astrahaņas sākušās vērienīgas Rietumu kara apgabala pretgaisa aizsardzības spēku mācības, kurās pirmo reizi vienviet sapulcināti visi apgabala sauszemes spēki, ieskaitot Ziemeļu flotes pretgaisa aizsardzības vienības.

Krievijas Rietumu kara apgabalā sākas plašākās pretgaisa aizsardzības spēku mācības

"Tās ir pašas lielākās Rietumu kara apgabala pretgaisa aizsardzības spēku mācības," paziņoja Rietumu kara apgabala preses dienesta vadītājs pulkvedis Oļegs Kočetkovs.

Pēc viņa teiktā, tajās piedalās aptuveni 3500 apgabala pretgaisa aizsardzības spēku speciālistu un vairāk nekā 1000 kara un speciālās tehnikas vienību. To pārvešanai no dažādiem Krievijas reģioniem izmantoti aptuveni 30 militārie ešeloni.

"Lauka mācībās zenītartilēristi izpildīs uzdevumus karaspēka un svarīgāko infrastruktūras objektu piesegšanai, nosacītā pretinieka gaisa uzbrukuma līdzekļu triecienu atvairīšanai," paziņoja Kočetkovs.

Viņš piebilda, ka mācībās tiks izmantoti zenītraķešu kompleksi "S-300", "Buk-M1", "Osa", "Strela-10", zenītartilērijas un raķešu kompleksi "Tunguska" un pārnēsājamie zenītraķešu kompleksi "Igla".

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Krievijas rietumu daļā sākās plaši mācības, kas noslēdzas šonedēļ. Militārajās mācībās piedalījās ap 150 000 karavīru, kā arī armijas lidmašīnas, tanki un kuģi.

Krievija noliegusi, ka šīs mācības būtu saistītas ar notikumiem Ukrainā.

Dalies ar šo ziņu