Krievijas Baltijas flote rīko mācības Kaļiņingradā

Ārvalstīs
LETA--ITAR-TASS
Krievijas Baltijas flote
Foto: Foto: mil.ru

Krievija vienā no Kaļiņingradas apgabala poligoniem sarīkojusi Baltijas flotes motorizēto strēlnieku vienību un gvardes brigādes taktiskās mācības, kurās piedalās vairāk nekā 3500 karavīru un 450 militārās un speciālās tehnikas vienību.

Krievijas Baltijas flote rīko mācības Kaļiņingradā

Savukārt Baltijas flotes kuģi jūrā pirmdien praktizējas zenītraķešu un artilērijas apšaudēs pret mērķiem gaisā, uz ūdens un zem ūdens.

Kā vēsta Krievijas mediji, šīs mācības sarīkotas, veicot neplānotu Krievijas Rietumu un Centrālā kara apgabala kaujas gatavības pārbaudi, ko februāra beigās izsludināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Kā pastāstījis Krievijas Rietumu kara apgabala preses sekretārs Baltijas flotes jautājumos Vladimirs Matvejevs, jūras poligonā tiek izmēģināti "artilērijas dueļi ar nosacītā pretinieka kuģiem", slīpētas iemaņas zemūdeņu meklēšanā un izsekošanā un mīnu izlikšanā. Sauszemes mācībās savukārt tiek pilnveidotas iemaņas kaujas šaušanā no visu veidu šaujamieročiem, granātmetējiem, bruņutransportieriem, tankiem, artilērijas un reaktīvajām sistēmām uz mērķiem, kas imitē "nosacītā pretinieka" kaujas tehniku un karaspēku. Sauszemes spēkus no gaisa atbalsta flotes aviācija.

"Kaujas šaušana organizēta sarežģītā taktiskajā fonā, izmantojot dažādus pretinieka un reālo kaujas apstākļu imitēšanas līdzekļus," norādījis Matvejevs.

Dalies ar šo ziņu