Krievijas iznīcinātāji sākuši kaujas dežūras Baltkrievijā

Ārvalstīs
LETA--LENTA.RU
Su-27
Foto: Foto: mil.ru

Baltkrievijas un Krievijas kara aviācijas lidotāji otrdien sākuši kopīgas kaujas dežūras, pavēstīja Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Krievijas iznīcinātāji sākuši kaujas dežūras Baltkrievijā

Kopīgie pasākumi tiek īstenoti, lai paaugstinātu dežurējošo spēku kaujas spējas, kā arī nostiprinātu abu valstu gaisa telpas aizsardzību.

Pavēli par dežūras sākšanu Baranoviču aviobāzē, Brestas apgabalā, devis gaisa spēku un pretgaisa aizsardzības spēku komandieris Oļegs Dvigaļevs.

Pirms dažām dienām Baltkrievijā ieradās Krievijas iznīcinātāju "Su-27" vienība, kā arī tehniskais personāls.

Par šīs vienības izvietošanu Baltkrievijas teritorijā Minskas un Maskavas pārstāvji vienojās vēl pagājušajā vasarā.

23. aprīlī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka Baltkrievijā līdz 2015. gadam tiks izvietots vesels Krievijas aviācijas pulks. Sagaidāms, ka šī pulka aviobāze atradīsies Lidā, Grodņas apgabalā, netālu no robežas ar Lietuvu un Poliju.

Vēlāk kļuva zināms, ka vēl daži citi Krievijas iznīcinātāji tiks izvietoti Baranovičos.

Aprīlī Šoigu arī paziņoja, ka Krievija grasās piegādāt Baltkrievijai četrus pretgaisa aizsardzības sistēmu S-300 divizionus.

Līgums par vienotas Krievijas un Baltkrievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas izveidošanu tika parakstīts vēl 2009. gadā, tomēr Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko to apstiprināja tikai 2012. gadā.

Mediji ziņoja, ka oficiālā Minska nav steigusies sākt šī projekta realizācijas procedūru, iebilstot pret Krievijas komandsistēmu. Vai šajā jautājumā ir izdevies panākt vienošanos, nav zināms.
 

Dalies ar šo ziņu