Krievijas aviobāze Baltkrievijā sāks darbu jau šogad

Ārvalstīs
LETA-ITAR-TASS
Krievijas iznīcinātāji
Foto: Foto: mil.ru

Lietuvas Aizsardzības ministrija tikusi informēta par Krievijas plāniem izveidot aviobāzi Baltkrievijas reģionos, kas atrodas NATO dalībvalstu robežas tuvumā.

Krievijas aviobāze Baltkrievijā sāks darbu jau šogad

Saskaņā ar Lietuvas Aizsardzības ministrijas teikto,  tas nav uzskatāms par papildu draudu. Politiski tas, protams, neliecina par abpusēju uzticēšanos un labām kaimiņattiecībām no Krievijas vai Baltkrievijas puses.

Krievijas aviobāze Baltkrievijā atradīsies Lidas pilsētā netālu no robežas ar Poliju un Lietuvu un sāks funkcionēt jau šogad, ar šādu paziņojumu trešdien nāca klajā Krievijas gaisa spēku galvenais komandieris ģenerālleitnants Viktors Bondarevs.

"Krievijas aviobāzes izveidošana Baltkrievijā ir rezultāts starpvaldību līgumam par militārās komponentes stiprināšanu (..)," žurnālistiem skaidroja ģenerālleitnants.

Atbildot uz jautājumu par aviobāzes piederību, Bondarevs norādīja, ka tā būs Krievijas bāze. Viņš arī skaidroja, ka nebūs nepieciešamības Lidas lidlaukā uzbūvēt jaunas konstrukcijas, lai varētu nodrošināt Krievijas aviobāzes funkcionēšanu.

"Pagaidām mēs tur dislocēsim [iznīcinātājus] "Su-27SM3", tad skatīsimies, kas no tā iznāks, un pieņemsim gala lēmumu," sacīja Bondarevs.

Lida atrodas 120 kilometru attālumā no Polijas robežas, 35 kilometru attālumā no Lietuvas robežas un 100 kilometru attālumā no Viļņas.

Dalies ar šo ziņu