Krievijas Jūras kara flote plāno veidot jūras kājnieku bataljonus „Mistral” tipa kuģiem

Ārvalstīs
Sargs.lv

Krievijas Jūras kara flote plāno veidot jūras kājnieku bataljonus „Mistral” tipa kuģiem

2013.gadā Krievijas aizsardzības ministrija ieplānojusi izveidot jaunu jūras kājnieku bataljonu, kas dienēs uz „Mistral” tipa kuģiem.

Bataljonā būs trīs rotas, mīnmetēja baterija, izlūkošanas, prettanku un zenītraķešu vadi, kā arī nodrošinājuma apakšvienības.

Pirmās rotas uzdevumos ietilps izsēdināšana no helikopteriem. Rotas apbruņojumā būs vieglie strēlnieku ieroči, lielgabali, granātmetēji, un pirms desantēšanās tā tiks pastiprināta ar mīnmetējiem, kā arī prettanku un zentītraķešu speciālistiem.

Otrā rota tiks izsēdināta krastā ar bruņumašīnām „Kurganets-25” vai „BMP-3F”, trešā rota - ar „Zodiak” tipa motorlaivām.

Jūras kājnieku uzdevums būs arī pārbaudīt aizdomīgus kuģus un pārtvert pirātu laivas. Tādēļ trešā rota tiks gatavota pēc Krievijas Jūras kara flotes speciālo uzdevumu vienības prasībām.

Plānots izveidot vienu bataljonu uz katra „Mistral” tipa kuģa.

Saskaņā ar militārā vēsturnieka Dmitrija Boltenkova teiktā, šādi bataljoni ir nepieciešami, lai pilnībā izmantotu „Mistral” sniegtās iespējas. „Padomju Savienības laikos desanta vienības tika veidotas bez konkrētas stratēģijas, tāpēc tās bija jāapmāca papildus. Savukārt šie bataljoni tiks veidoti no labi apmācītiem profesionāļiem, kas pārzinās kuģa uzbūvi un helikoptera nosēšanās metodes uz šādiem amfībijas tipa peldlīdzekļiem,” viņš sacīja.

Saskaņā ar viņa teikto, šādi jaunie bataljoni dos iespēju izmantot „Mistral” tipa kuģus gan globāla, gan vietējā mēroga konfliktos, arī pretpirātisma operācijās.

Pēc www.rusnavy.com materiāliem

Dalies ar šo ziņu