Filadelfijas latvieši atbalsta iniciatīvu piespraust sarkanbaltsarkano lentīti

Ārvalstīs
8749602F4A67494AA814E94F58FAB456.jpg

Filadelfijas latvieši atbalsta iniciatīvu piespraust sarkanbaltsarkano lentīti

Arī Filadelfijas 18. novembra komiteja atsaucās Aizsardzības ministrijas aicinājumam 11.novembrī pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkano lentīti, izrādot interesi par šo simboliku.

Lai arī latviešiem Amerikā būtu iespēja atzīmēt 11. un 18.novembra svētkus  latviskā noskaņā, Andris Padegs 4.novembrī ieradās Latvijas Kara muzejā, kur palīdzēja lentīšu locīšanā un saņēma 130 sarkanbaltsarkanās lentītes, kuras tika nogādātas Filadelfijā pirms Lāčplēša dienas.

Latvijas valsts dibināšanas dienas atceres koncerts Filadelfijā notika 12.novembrī. Tā dalībnieki bija piesprauduši no Latvijas atsūtītās sarkanbaltsarkanās lentītes, kā arī informācija par šo akciju tika izplatīta visām Filadelfijas latviešu ģimenēm.

 

Svētku koncertā runas teica gan Filadelfijas Latviešu organizāciju padomes priekšsēdis Valdis Bašēns, gan Latvijas Republikas goda konsuls Filadelfijā Džons Medveckis.

 

Svētbrīdi vadīja teoloģijas doktors, mācītājs Uldis Ukstiņš, savukārt Filadelfijas Sv. Jāņa draudzes latviešu skolas audzēkņi dziedāja „Dar’man tēvis pastaliņas”.

 

Koncertu sniedza čellists Juris Ķeniņš un pianiste Gunta Plostniece. Pēc tās Filadelfijas latvieši pulcējās uz sarunām. Ne tikai koncerta dalībnieki, bet arī viesi un skatītāji bija piesprauduši sarkanbaltsarkano lentīti - tieši tāpat kā mēs šeit, Latvijā.

Foto: Andris Grunde un Ģirts Zeidenbergs

Dalies ar šo ziņu