Pēc kārtējās katastrofas Krievija uz laiku aptur Mig-31 lidojumus

Ārvalstīs
Sargs.lv

Pēc kārtējās katastrofas Krievija uz laiku aptur Mig-31 lidojumus

Permas apgabalā Krievijā 6.septembra rītā plānota lidojuma laikā avarēja iznīcinātājs Mig-31, abi lidmašīnas piloti gāja bojā.

Četras minūtes pēc pacelšanās iznīcinātājs nogāzās blakus vasaras dzīvojamo māju ciematam. Neviens no civiliedzīvotājiem necieta. Kā raksta izvestija.ru, divas stundas pēc lidmašīnas pazušanas no radaru ekrāniem, to uzgāja 11 kilometrus no kara lidlauka. Glābēji notikuma vietā  atrada abu lidotāju mirstīgās atliekas un lidmašīnas fragmentus.

Speciālisti lēš, ka Mig-31 ar pilnām degvielas tvertnēm un ātrumu 700 kilometriem stundā ietriecās kokā.  

Kā raksta izvestija.ru, lidmašīnas katastrofu varētu būt izraisījušas lidaparāta tehniskās kļūmes. Kas tieši noticis, šobrīd skaidro Krievijas Aizsardzības ministrijas izveidota izmeklēšanas komisija. Pēc vieniem datiem, lidaparāts uzsprādzis gaisā īsi pēc pacelšanās. Par labu šai versijai kalpo fakts, ka piloti nav izmantojuši katapultus, kas atradās uz borta. Pēc citiem datiem, par aviokatastrofas iemeslu varēja kalpot tehniskas kļūmes. Lidaparāta melnās kastes ir atrastas un speciālisti cer, ka tās nav cietušas no kritiena un uguns, un spēs viest skaidrību notikušajā.

Līdz avārijas iemeslu noskaidrošanai Krievijā ir apturēti visi iznīcinātāju Mig-31 lidojumi.

Šī ir jau otrā Mig-31 katastrofa, kas notiek Permas apgabalā. Mazāk nekā pirms gada 60 kilometrus no lidlauka katastrofā cieta cits iznīcinātājs, kas arī bija pierakstīts Krievijas Gaisa spēku 6977.aviobāzē. Toreiz pilotiem izdevās katapultēties un viņi izdzīvoja.

Mig-31 ir ceturtās paaudzes pirmā padomju kaujas lidmašīna, kura izmantojama visos laika apstākļos un paredzēta gaisa mērķu pārtveršanai un iznīcināšanai. Krievijas Gaisa spēkos ir vairāk nekā 160 šādu gaisa kuģu, vēl papildus 100 Mig-31 atrodas rezervē.

Dalies ar šo ziņu