Ar koncertu “Ceļu veiks tas, kurš ies” bruņoto spēku orķestris atklāj koncertsezonu

Kultūra
Sargs.lv
96897C6FE6354A3DAD5CF2AFB1BABE05.jpg

Ar koncertu “Ceļu veiks tas, kurš ies” 22. oktobrī plkst.19 Jelgavas pilsētas kultūras namā un 23. oktobrī plkst. 19 Rīgas koncertzālē "Lielā Ģilde" koncertsezonu atklās Nacionālo bruņoto spēku orķestris.

Ar koncertu “Ceļu veiks tas, kurš ies” bruņoto spēku orķestris atklāj koncertsezonu

Koncerts ir arī bruņoto spēku orķestra priekšnieka un galvenā diriģenta pulkvežleitnanta Daiņa Vuškāna radošā atskaite par pavadītajiem vairāk nekā 30 gadiem militārās mūzikas laukā. Orķestra priekšnieks piedalījies visu Nacionālo bruņoto spēku orķestru veidošanās procesā.

Bruņoto spēku orķestris bieži savās koncertprogrammās aicina piedalīties populārus viesmāksliniekus, un arī koncertsezonas un orķestra priekšnieka jubilejas koncerts nebūs izņēmums - orķestra pavadījumā uzstāsies diriģenta Inta Teterovska vadītā Rīgas koru grupa.

Koncertā piedalīsies arī viesmāksliniece Indra Pumpure, kā arī bruņoto spēku orķestra Strēlnieku trio un diksilends.

Koncerta programma veidota no dažādu žanru skaņdarbu aranžējumiem un apdarēm, kuras veidojis pats jubilārs. Tajā skanēs labāko Latvijas armijas maršu aranžējumi.

Atzīmējot latviešu strēlnieku bataljonu izveidošanas simtgadi, koncertprogrammā iekļautas atraktīvākās streļķu dziesmas. Kino sadaļu pārstāvēs mūzika no kinofilmas “Džimlai Rūdi rallallā!”. Latviešu kora dziesmu klasikas sadaļā izskanēs VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku atklāšanas ceremonijas aranžējumi. Tāpat skanēs arī latgaliešu un latviešu tautasdziesmas no Latgales koncerttūres un Dikļu dziedāšanas svētku 150. gadadienas koncerta programmām. Koncertā būs arī vairāki pirmatskaņojumi.

Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertā būs bez maksas.

Dalies ar šo ziņu