Vējonis ar vienību komandieriem pārrunā aizsardzības spēju attīstības jautājumus

Nozares politika
Sargs.lv
Vējonis vizītē NBS vienībās
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

7. februārī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis apmeklēja Ādažu bāzi un tikās ar bāzē izvietoto vienību komandieriem, iepazinās ar vienību galvenajiem uzdevumiem un prioritātēm un pārrunāja aktuālos bruņoto spēku aizsardzības spēju attīstības jautājumus.

Vējonis ar vienību komandieriem pārrunā aizsardzības spēju attīstības jautājumus

„Tagad ir svarīgi arī politiķiem pareizi izprast aizsardzības nozares un bruņoto spēku vajadzības un spēt tās operatīvi risināt,” pēc tikšanās uzsvēra aizsardzības ministrs.

R. Vējonis norādīja, ka viņa prioritātes aizsardzības ministra amatā būs mehanizācijas projekta realizācija un karavīru sociālās garantijas un atalgojums, kas jāskata kontekstā ar nākamā gada budžetu.

Ministrs iepazinās ar karavīru bruņojumu un ekipējumu, kā arī ar karavīru dzīves un dienesta apstākļiem – apmeklēja sporta klubu, labklājības centru un kapelu, esošās karavīru kazarmas un kazarmu jaunceltni.

„Esmu gandarīts par mūsu karavīru profesionalitāti, tomēr, lai padarītu armiju par pievilcīgu dienesta vietu, mums jānodrošina karavīriem ne tikai labs ekipējums, modernas kazarmas un labākā apmācība kopā ar mūsu sabiedrotajiem, bet arī jāpalielina sociālās garantijas,” uzskata R.Vējonis.

Tāpat ministrs apmeklēja Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolu, 3.reģionālā nodrošinājuma centra bruņojuma un remonta centru un tehniskos parkus.

Pēc bāzes apmeklējuma ministrs tikās ar Ādažu novada domes priekšsēdētāju Normundu Zviedri. „Sadarbība ar Ādažu novada domi Aizsardzības ministrijai vienmēr ir bijusi un būs ļoti nozīmīga, jo šeit atrodas mūsu bruņoto spēku bāze un poligons, tāpēc militāro mācību laikā ļoti svarīgs ir domes atbalsts un iedzīvotāju sapratne. Savukārt mēs esam gatavi ar izpratni izskatīt jautājumus, kuros ministrija un bruņotie spēki var palīdzēt konkrētu Ādažu novada problēmu risināšanā. Es pateicos par līdzšinējo atbalstu un ceru, ka arī turpmāk mūsu sadarbība veidosiet tikpat veiksmīgi,” tikšanās laikā sacīja R. Vējonis.

Dalies ar šo ziņu