Zviedrijas bruņotie spēki pielāgos ekipējumu abiem dzimumiem

Ārvalstīs
Pēc sverigesradio.se materiāliem
Zviedrijas karavīri
Foto: Foto: Zviedrijas bruņotie spēki

Zviedrijas bruņotie spēki nolēmuši pārskatīt sava ekipējuma dizainu un izmērus ar mērķi, lai tie dienesta laikā varētu kalpot ikvienam, neskatoties uz dzimumu vai ķermeņa uzbūvi.

Zviedrijas Bruņotie spēki pielāgos ekipējumu abiem dzimumiem

Bruņoto spēku attīstības specialists Mikaels Valentīns Ostroms skaidroja, ka ikviens ķermenis ir atšķirīgs, Zviedrijas bruņoto spēku rīcībā esošie formas tērpi, ķiveres un ieroči nav ražoti, ņemot vērā šīs atšķirības.

“Ikvienam bruņoto spēku pārstāvim būtu jāvalkā tāds formas tērps un darba drēbes, kas ļautu viņam pildīt savu darbu kā karavīram,” ziņu aģentūrai TT skaidroja Mikaels Valentīns Ostroms.

Viņš informēja, ka pārsvarā Zviedrijas bruņotie spēki izmanto ekipējumu, kas paredzēts vīrietim, kura augums ir 185 centimetri, bet svars – 80 kilogrami.

“Tiks pārskatīts pat ieroču izmērs un svars, lai ar tiem varētu darboties pēc iespējas vairāk karavīru, neatkarīgi no muskuļu spēka,” skaidroja specialists.

Piecu gadu laikā nepieciešams koriģēt visu jauno ekipējumu un, lai sasniegtu šo mērķi, tiks aicinātas sievietes, lai izmēģinātu atjaunoto ekipējumu.

Zviedrijas bruņotie spēki nodarbina vairāk kā 51 000 cilvēku, no kuriem vairāk kā 7000 ir sievietes.

Dalies ar šo ziņu