Krievijas draudi. Kanāda sūtīs uz Ukrainu 200 militāros instruktorus

Konfliktu zonas
LETA--AFP
ACE839845FC64A969000C1EEAE54784F.jpg

Kanāda nosūtīs uz Ukrainu 200 bruņoto spēku instruktoru, kas apmācīs Ukrainas karavīrus taktikā, sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanā un citās jomās, ceturtdien paziņoja premjerministrs Stīvens Hārpers.

Krievijas draudi. Kanāda sūtīs uz Ukrainu 200 militāros instruktorus

Kopā ar ASV un britu karavīriem Kanāda palīdzēs Ukrainai "tās centienos saglabāt savu suverenitāti, drošību un stabilitāti, stājoties pretī Krievijas agresijai", teikts izplatītajā paziņojumā.

Īstenojot Militārās apmācības un sadarbības programmu, kanādiešu instruktori uz Ukrainu tiks nosūtīti vasarā un tur paliks līdz 2017. gada 31. martam. Daļa no instruktoriem Ukrainā uzturēsies patstāvīgi, bet daļa viņiem tiks rotēta, norādīts paziņojumā.

Apmācību kursā iekļauta Ukrainas karavīru apmācība sprādzienbīstamu un improvizēto sprādzienbīstamo priekšmetu neitralizēšanā, militārās policijas taktikā, militārajā medicīnā, lidojumu drošībā un apgāde sistēmas modernizēšanas jomā.

Kanādas instruktori kopā ar ASV karavīriem veiks arī Ukrainas Nacionālās gvardes gan individuālo, gan vienību taktikas apmācību.

Mācības notiks NATO sadarbības programmas „Partnerattiecības mieram” apmācības centrā  Javorivā, kas atrodas Ukrainas rietumos netālu no robežas ar Poliju, kā arī Ukrainas Aizsardzības ministrijas atmīnēšanas centrā Kamjanecā-Podiļskā.

"Ir izšķiroši svarīgi, lai pasaule, īpaši NATO sabiedrotie, [Krievijas prezidentam] Vladimiram Putinam dotu stingru atturošu signālu," preses konferencē norādīja Kanādas aizsardzības ministrs Džeisons Kenijs. "Mēs esam kopā ar ukraiņu tautu un tās valdību Ukrainas teritoriālās nedalāmības aizstāvībā."

Ministrs uzsvēra, ka Otava nekad neatzīs Krievijas veikto Krimas aneksiju, nedz arī iespējamo Maskavas apbruņoto teroristu kontrolētās un "faktiski Krievijas okupētās" valsts austrumdaļas atdalīšanu.

Dalies ar šo ziņu