Vingrinājumā “Labie darbi” kadeti sniedz atbalstu sabiedrībai

Sabiedrība
Sargs.lv
7A16D9108BA94D7592C898D9FBA63CB5.jpg

No 29. līdz 30. septembrim Nacionālās aizsardzības akadēmijas Gaisa spēku militārās vadības ceturtā kursa kadeti un Komandējošā sastāva virsnieku kursa Gaisa spēku specializācijas kadeti piedalījās taktiskajā vingrinājumā “Labie darbi”.

Vingrinājumā “Labie darbi” kadeti sniedz atbalstu sabiedrībai.

Taktiskais vingrinājums “Labie darbi” tiek organizēts ar mērķi pilnveidot kadetu komunikācijas prasmes, uzsākot sarunu ar nepazīstamiem cilvēkiem un sniegt atbalstu sabiedrībai, kā arī veicināt Nacionālo bruņoto spēku un pašvaldību sadarbību. Vingrinājums sniedz iespēju uzlabot arī kadetu fizisko sagatavotību.

Taktiskais vingrinājums “Labie darbi” tika organizēts Nacionālās aizsardzības akadēmijas studiju kursa “Gaisa spēku taktika un pretgaisa aizsardzība” ietvaros, kā noslēgums praksei Gaisa spēku aviācijas bāzē. Vingrinājuma laikā kadeti nelielās grupās kājām pārvietojās no Gaisa spēku aviācijas bāzes uz Nacionālo aizsardzības akadēmiju ar uzdevumu maršruta veikšanas laikā mājsaimniecībās izpildīt desmit “labos darbus”. “Labie darbi” ir dažāda veida darbi mājsaimniecībās, par kuriem kadeti paši ar mājas saimniekiem vienojas.  Maršrutā ir viena “labo darbu” vieta, kas jāapmeklē visiem mācību dalībniekiem – Sociālās aprūpes centrs “Senliepas” Ķeguma novadā.

Iedzīvotāji ar lielu atsaucību uzņēma kadetus, bija laipni un pretimnākoši un ikvienā mājā, kurā iegriezās kadeti, atradās dažāda veida veicamie darbi. Vingrinājuma laikā kadeti skaldīja malku, grāba lapas, raka kartupeļus, lasīja ābolus, uzraka zemi, laboja un krāsoja žogu, pārvietoja smagumus, notīrīja logus, pļāva zāli, pat salaboja gaismas automašīnai un veica virkni citu darbu.

Mācību dalībnieki taktisko vingrinājumu “Labie darbi” vērtē kā interesantu un noderīgu. “Bija labi, lauku cilvēki ir lieliski, ļoti draudzīgi un atsaucīgi. Sākumā nedaudz nobijušies, bet uzzinot par mūsu uzdevumu, ar lielāko prieku mūs uzņem. Mūsu grupa ir vienisprātis, ka šādu pasākumu vajag turpināt arī nākamajos gados,” tā kadets Lauris Miķelsons.

Kadetu gandarījumu par paveikto vairoja atzinības vārdi no iedzīvotājas Ērikas Goldmanes, ko saņēma Aizsardzības ministrija: “Šodien Ogresgala pagastā trīs braši kadeti veica svarīgu un fiziski smagu darbu – skaldīja malku un sakrāva grēdā. Ļoti pieklājīgi un komunikabli jauni cilvēki. Darbu veica ar lielu sparu un veiklību, no sirds. Mājas saimnieks bija patīkami pārsteigts un pateicīgs, jo katra malkas pagale viņam bija no svara. Patīkami apzināties, ka tādi jauni cilvēki var būt tik atbildīgi un tiem izvirzītos uzdevumus veica godam!”

 “Mūsu grupu ļoti iepriecināja, ka jau vingrinājuma laikā saņēmām uzslavu, ko iedzīvotāji bija sūtījuši  Aizsardzības ministrijai,” atzīst kadets Egils Mikažāns.

“Liels paldies pašvaldībām par atbalstu un iedzīvotājiem par sadarbību un kadetiem veltītajiem atzinības vārdiem!” uzsver Nacionālās aizsardzības akadēmijas Gaisa spēku studiju kursu priekšnieks kapteinis Ingus Siliņš.

Pirmo reizi taktiskais vingrinājums “Labie darbi” tika organizēts 2015. gadā.

Dalies ar šo ziņu