Čehijas valdība apsūdz Krieviju propagandas karā

Ārvalstīs
LETA
Kiber

Čehijas valdība apsūdzējusi Krieviju par propagandas kara īstenošanu tās teritorijā, turklāt Prāga gatavojas izveidot komandu, lai apkarotu promaskaviskās marionešu grupas, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Čehijas valdība apsūdz Krieviju propagandas karā

"Mēs vēlamies iekļūt ikvienā viedtālrunī," lai pretotos Krievijas dezinformācijai, paziņojis Čehijas iekšlietu ministrs Milans Hovanecs.

Čehijas pretizlūkošanas dienests septembrī atklāja, ka Krievija valstī veic "informācijas karu", dislocējot propagandas aģentus, lai destabilizētu Čehiju.

Uzstājoties stratēģiskās komunikācijas konferencē kopā ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Petru Pavelu, Hovanecs norādīja, ka Iekšlietu ministrijā tiks izveidota 20 cilvēku liela komanda, kas publiskajā telpā, tostarp sociālajos medijos, apkaros Krievijas propagandu un apmācīs amatpersonas tikt ar to galā.

Vairāki desmiti interneta vietņu Čehijā atbalsta Kremļa pozīciju pret Rietumiem.

Čehijas varasiestādes trešdien paziņoja, ka Prāgā aizturējušas Krievijas hakeri, kurš tiek turēts aizdomās par kiberuzbrukumiem ASV interneta vietnēm un kuru meklēšanā bija izsludinājis Interpols.

Hovanecs pieminēja sabiedriskās domas aptaujas, kuru rezultāti liecina, ka ceturtā daļa čehu tic "alternatīvajās" ziņu vietnēs rakstītajam.

Čehija pieturas pie oficiālās Eiropas Savienības (ES) pozīcijas pret Krieviju, tomēr vairāki politiķi, tostarp prezidents Milošs Zemans, ir atkārtojuši Maskavas apgalvojumus par konfliktu Ukrainā, ka tur neesot Krievijas karavīru, kā arī iestājušies pret ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju.

Dalies ar šo ziņu